Application Service Providing (ASP)

 

Online software als service

ASP is een applicatiedienst waarbij software via het internet wordt aangeboden d.m.v. verhuur.
Het gaat om webbased applicaties, die door het internetprotocol TCP/IP via het internet kunnen worden aangeroepen en gebruikt. Via een breedband internetverbinding (bv. ADSL of glasvezel) en een werkstation kan vanaf elke werkplek met de browser gebruik worden gemaakt van een softwareoplossing centraal draaiend op een server in een datacenter.
Bij ASP-diensten komt de software via internet naar u toe en gaat de data van u af, want alle gebruikers werken met dezelfde software(versie) naar één centraal punt toe.
Bekende voorbeelden van ASP-diensten zijn: internetbankieren en online boekhouden.

 

Operationele kosten zonder te investeren

Bij ASP-applicaties vormt de investeringshoogte van de software voor de gebruiker niet langer een belemmering voor aanschaf. Aangezien er uitsluitend voor het gebruik betaald hoeft te worden, zijn professionele applicaties (kostentechnisch) ook bereikbaar voor de kleinere marktpartijen.
Bij ASP geen investeringen in software en ook is installatie op uw eigen systeem niet nodig. Voor wat betreft beveiliging, performance, back-up, bereikbaarheid (aangesloten op een internet backbone) en beschikbaarheid (bv. noodstroomvoorziening) zijn de software en uw data in goede handen bij het datacenter.

 

CarMan ASP-software

Bij CarMan huurt u met ASP tegen een laag tarief online softwaretoepassingen voor de automotive sector. Voor deze software betaalt u een klein bedrag per maand (abonnement) en voor het gebruik (bv. per calculatie, offerte/ contract of per voertuig per periode).
Daarvoor neemt CarMan u bovendien de zorgen van installatie en het onderhoud van de systeemsoftware uit handen. Mede hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw kernactiviteiten.

 

Uw voordelen

  • geen investering in software (huren i.p.v. kopen)
  • pay-per-use: uitsluitend betalen voor het gebruik
  • snelle implementatie (via internetverbinding en inlogcode)
  • altijd de meest up-to-date software (nieuwste versie)
  • voordelig: geen inspanningen/ kosten voor installatie, versiebeheer (upgrades), systeembeheer, back-up (automatisch) en beveiliging.
  • kostenbesparing: geen dure servers, PC's nodig (thin client volstaat), noch softwarelicenties
  • flexibel: overal bereikbaar, werkplekonafhankelijk, centrale data-opslag (geschikt voor multi-filiaal).


scootersmotorenscootmobielen (25 km)brommobielen (45 km)personenauto'sminivansgesloten bestelwagensvrachtwagenchassisbouwvoertuigentrekkersBE-aanhangersaanhangwagensopleggerscaravanscamperspersonenbussenautobussentouringcarsmagazijntrucksvorkheftrucksverreikersminigravers (rups)graafmachines (rups)graafmachines (wiel)graaflaadcombinatieswielladersdumpershoogwerkersmobiele kranenatv's/ quadstractorenlandbouwwerktuigen